Geen categorie

Het doel van een pergola

Een pergola kan verschillende doeleinden dienen, afhankelijk van de voorkeuren van de huiseigenaar. Terwijl het traditionele pergola-ontwerp bestaat uit een roosterdak en een afwezigheid van muren, kunnen aanpassingen worden aangebracht om aan jouw unieke behoeften te voldoen.

Hieronder staan de verschillende voordelen van een pergola geïllustreerd en de vier belangrijkste manieren waarop deze buitenconstructies worden gebruikt.

1. De waarde van jouw huis vergroten

Door een stevige, goed gemaakte pergola toe te voegen aan uw achtertuin, kan je een prachtige buitenruimte creëren en de waarde van uw huis verhogen. Bouwers worden gewaarschuwd: als de pergola slecht is ontworpen, kan deze de waarde van uw huis verminderen. Dus voordat je naar de ijzerhandel gaat om dit project te klussen, wil je misschien een professional raadplegen en een schatting krijgen van een pergola in de achtertuin.

2. Je tuin upgraden

Een pergola is een fantastische manier om je achtertuin aan te kleden. Kies voor een ruimtelijk ontwerp met een open roosterdak om het nodige zonlicht en de luchtcirculatie niet te verstoren. Voeg wat wijnstokken toe voor een extra charmant tintje.

3. Een buitenuitbreiding van uw huis creëren

Het is gebruikelijk dat huiseigenaren pergola’s gebruiken als een eenvoudige maar aantrekkelijke manier om een ​​buitenuitbreiding van hun leefruimte te creëren. Als dit jouw doel is, kies dan een ontwerp en materiaal dat de buitenkant van jouw huis aanvult en laat de pergola aan jouw huis bevestigen (of heel dicht bij elkaar plaatsen) voor een naadloze overgang van binnen naar een mooi buitenterras.

4. Schaduw en privacy toevoegen

Hoewel pergola’s meestal niet worden geleverd met muren en een dak, zijn ze nog steeds een leuke manier om een ​​vleugje schaduw en privacy toe te voegen aan jouw achtertuin. Kleed de structuur aan met wijnstokken, vitrages of een ontwerp met zeiltop om schaduw en privacy te vergroten.

Heeft dit artikel interesse gewekt in een mooie pergola met doek? Dan is het zeker aan te raden om een rond te gaan kijken en inspiratie op te doen, voordat je ergens binnen loopt. Weet waar je over praat, dan maakt het ook makkelijker om een goed gesprek aan te gaan en straks met een goed gevoel te gaan.  

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *