Gezondheid

Haaruitval tegengaan? Zo doe je dat

Merk je dat je de laatste tijd steeds meer te maken hebt met haaruitval? Bijvoorbeeld dat je kussen ’s ochtends vol ligt met haren of dat je tijdens het borstelen veel haren verliest? Dan is het goed om daar alert op te zijn. Haaruitval bij vrouwen komt regelmatig voor en daarom is het handig om te weten hoe je dat zo goed mogelijk kunt tegengaan. Wij helpen je daarbij op weg en sommen wat handige tips voor je op.

Blijf gezond eten

Wil je haaruitval zo veel mogelijk tegengaan, dan is het een aanrader om gezond te eten. Als je gezond eet, vergroot je de kans op een volle, gezonde bos haar. Eet je gezond, dan heeft dat als voordeel dat je geen tekort krijgt aan belangrijke voedingsstoffen. Denk daarbij aan voedingsstoffen als vitamine B, C en E, zink en ijzer. Eiwitrijk voedsel is ook een aanrader. Als je voor de juiste voedingsstoffen zorgt, blijft je haar gezonder en heb je ook minder last van het uitvallen van haren. 

Goed hydrateren

Niet alleen gezond voedsel draagt bij aan vol haar, dat geldt ook voor drinken. Met name genoeg water drinken is daarbij belangrijk. Het wordt aangeraden om minimaal anderhalve tot twee liter water te drinken per dag. Dan blijf je goed gehydrateerd en dat heeft en positief effect op je haar. Zorg dus dat je aan dat minimum komt en voldoende water binnenkrijgt iedere dag.

Laat de stijltang, krultang en föhn liggen

Een goede tip om haaruitval zoveel mogelijk tegen te gaan, is door je stijltang, krultang en föhn niet meer te gebruiken. Als je merkt dat de laatste tijd steeds meer haren uitvallen, is het niet verstandig om zulke producten te blijven gebruiken. Hitte is namelijk niet bevorderlijk voor je haar, waardoor het probleem alleen maar kan verergeren.

Stressvrij worden

Stress heeft geen positief effect op haaruitval en moet je daarom zo veel mogelijk zien te voorkomen. Bepaal wat voor jou nodig is om minder te stressen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld meer sporten, beter slapen, stoppen met alcohol of roken of door meer te ontspannen. Heb je continu veel stress, dan is het mogelijk dat je haaruitval alleen maar erger wordt. Probeer daarom een manier te vinden om stressvrij te worden.

De mogelijkheid tot een haartransplantatie bekijken

Heb je al een hoop geprobeerd, maar lukt het je niet om van je haaruitval af te komen? Als je niet met kale plekken of heel dun haar rond wilt lopen, is het een mogelijkheid om te kijken naar een haartransplantatie. In dat geval worden nieuwe haren geïmplanteerd en geniet je snel weer van een vollere haardos.

Deze tips hierboven helpen je erbij om haaruitval zoveel mogelijk tegen te gaan. Het is een probleem dat bij vrouwen regelmatig voorkomt en het is daarom goed om te weten hoe je in zo’n situatie het beste handelt. Houd deze tips dus zeker in gedachten als je te maken hebt met veel haren die uitvallen, want wie weet zorg je zo weer voor een gezond en vol kapsel.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.