Sporten

Gezonde geest in een gezond lichaam

Het is enorm leuk om eens buiten te komen in de natuur en te gaan joggen. Een toertje om het huis maken zodat je toch eens bent buiten geweest of een fikse wandeling. Neem eens de fiets en maak een toer in het bos of maak wat kilometers op de weg. Zorg voor een gezonde geest in een gezond lichaam.

Ga voor een gezond lichaam

De cijfers van mensen met overgewicht blijven stijgen. Denk daarom nog eens extra aan wat er hiertegen kan gedaan worden. Cardio is zeer belangrijk voor je fysiek maar met krachttraining zal je sneller vet in spieren omzetten. Als je daarnaast nog eens goed op je eten let kan je voor dat perfecte lichaam streven. Eet regelmatig, ga vijf tot zes keer per week naar de sportschool of zorg toch zeker voor een half uur beweging per dag. Je zal ongetwijfeld snel resultaat merken maar geef je lichaam ook tijd om aan deze nieuwe gewoontes te wennen.

Van sporten word je gelukkig

Voldoende sport is niet enkel goed voor een gezond lichaam maar je wordt er ook gelukkig van. Het is de ideale manier om eens volledig je hoofd leeg te maken en aan niets te moeten denken. Laat je gsm thuis of gebruik hem enkel voor naar muziek te luisteren en sluit je eens helemaal af van de buitenwereld. Laat de stress van het werk thuis en je zal merken dat het sporten eens zo goed gaat.

Ga terug voor dat jongen soepele lichaam

Naast het feit dat je geluk hormonen de lucht in schieten ga je jezelf ook weer terug jong voelen in een soepel lichaam. Heb je last van rug- of nekklachten of heb je andere lichamelijke klachten zal sport hier zeker ten goede van komen. Informeer je echter wel goed bij de huisarts welke sporten net wel of niet goed zijn. Als je bijvoorbeeld slechte knieën hebt kan je beter gaan fietsen en lopen vermijden. Denk ook niet dat je meteen heel de wereld aan kan. Heb je lang niets van beweging gedaan? Begin dan niet meteen aan een marathon maar bouw rustig aan op.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *