Carrière

Geef je eigen boek uit!

Veel mensen vinden creatief schrijven hartstikke leuk. Het is een fijne manier om je ei kwijt te kunnen, en veel mensen maken interessante dingen mee in hun leven. Het is alleen lastig om iets ook daadwerkelijk uit te geven bij een redactiebureau. Vaak is de kans erg klein dat ze je manuscript accepteren, ook al is het nog zo goed. Ze krijgen zo ontzettend veel binnen. Denk er daarom eens aan om iets zelf uit te geven. Via Amazon is uitgeven erg handig. Het is dan wel slim om een beedigd vertaler Engels in te schakelen.

Markt

Voordat je iets zelf uit gaat geven, denk eens aan wat je doelgroep is. Wie wil jouw boek lezen? En op welk platform ga je dat doen? Dat kan je bijvoorbeeld doen via Attached language. Hoe goed je Engels ook is, sommige dingen liggen gewoon erg taalgevoelig. Maar de Amerikaanse markt is zeker een goede markt om zelf iets op uit te geven.

Ander paar ogen

Ook is het belangrijk om een paar mensen een spellingcheck te laten doen. Je kan mensen ook naar de inhoud en zinsopbouw laten kijken. Je kan nog zo perfect schrijven en alsnog iets missen. Daarom hebben uitgevers ook altijd een redactie. Een tweede paar ogen kan geen kwaad en tilt jouw boek naar een nieuw niveau. Soms kan dat even pijnlijk zijn, als mensen kritiek leveren op iets persoonlijks, maar het is het zeker waard.

Uiterlijk

Als je het zelf uitgeeft, moet je ook denken aan hoe het eruit ziet. Ga eens naar de boekhandel of de bibliotheek en kijk naar boeken over hetzelfde onderwerp. Kijk naar de keuze van kleur, font en plaatjes. Misschien zelfs naar het lettertype. Zeker met kinderboeken kan je veel inspiratie opdoen. Je kan ook zelf eerst een moodboard maken voor de sfeer van jouw boek en dat later toepassen in het grafische gedeelte.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *