Gezondheid

Eye-care is een belangrijk onderdeel van self-care

Self-care staat bij veel vrouwen hoog op het prioriteitenlijstje. Waar de ene vrouw bezig is met meditatie om te ontkomen aan de drukte van de dag, richt de andere vrouw zich op het structureren van de week door middel van kleurenplanners en hulpboeken. Self-care is ook niet voor niets een belangrijk punt van aandacht, omdat je veel gelukkiger door het leven gaat wanneer jij lekker in je vel zit en zin hebt om aan de dag te beginnen. Desondanks valt self-care niet alleen te betrekken op meditatie en motivatie, maar ook op het fysiek goed zorgen voor je eigen lichaam. Daarbij kan gedacht worden aan sporten, duurzame nachtcrème én het vinden van de juiste lenzen. Wie namelijk over de juiste lenzen beschikt, kan pas echt met een frisse blik naar het leven kijken!

Welke lenzen bestaan er allemaal?

Heb jij het vermoeden dat jouw lenzen hoognodig vervangen moeten worden? Dan is het van groot belang om je te verdiepen in de verschillende soorten en maten lenzen. Allereerst maakt de opticien namelijk onderscheid tussen daglenzen, weeklenzen en maandlenzen, die afhankelijk van deze termijn geschikt zijn om te dragen. Daarnaast bestaan er lenzen voor ver- of bijziendheid. Het kan echter voorkomen dat jij zowel last hebt van verziendheid én bijziendheid, waardoor de twee sterktes in één lens gecombineerd moeten worden om scherp te kunnen zien. Dit worden multifocale lenzen genoemd, die daarnaast ook nog een cilinder kunnen bevatten. 

Wat komt er nog meer kijken bij eye-care?

Heb jij inmiddels de juiste lenzen in huis en ervaar jij een wereld van verschil doordat je haarscherp kunt kijken? Dat is fijn, maar dan ben je er nog niet! Je lenzen moet je namelijk goed onderhouden door ze regelmatig schoon te maken met lenzenvloeistof. Op die manier zal jij van optimale self-care genieten!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *