Een shabby chic interieur: zo doe je dat
Fashion

Een shabby chic interieur: zo doe je dat

Het inrichten van je woning begint vaak bij het inspiratie opdoen door naar verschillende interieurstijlen te kijken. Dit is vaak een langdurig en moeilijk proces, want veel mensen weten niet zo goed waar ze moeten beginnen. Hoe vind je namelijk een interieurstijl die jij het leukst vindt? En welke past het beste bij jouw levensstijl en jouw woning? Geen zorgen, in dit blog leggen wij alvast een interieurstijl voor je uit: de shabby chic interieur.

Shabby chic is nog steeds een van de populairste interieurstijlen, mede door het gebruik van ‘oude’ en ‘nieuwe’ elementen in het interieur ontwerp. Grote meubels, hout, smeedijzer en een rustige kleurenpalet zijn een van de kenmerken van shabby chic. Spreekt dit jou aan? Lees dan verder.

Shabby chic in jouw woning: apart en modern

De naam ‘shabby chic’ kun je vertalen naar ‘armoedig chic’, hoewel het armoedige aspect weinig te maken heeft met de interieurstijl. Deze stijl is afkomstig uit de 19e eeuw, toen veel mensen reisden over de hele wereld. Tijdens het reizen verzamelden ze vaak kleurrijke meubels en bijzondere items van alle landen die ze bezochten. Zo was dus de shabby chic stijl ontstaan. Accessoires spelen dus een grote rol in dit soort interieur ontwerpen. Denk bijvoorbeeld aan grappig deurbeslag zoals moderne deurklinken.

Bijzondere accessoires en meubels (zoals retro deurklinken) worden dan gecombineerd met hout, een dominant element in een shabby chic interieur. De bedoeling hiervan is om een sterk contrast te creëren, waardoor de woning speels oogt. Snuf dus eens rond in een tweedehandse winkel in jouw buurt voor leuke spulletjes: zo hoef je ook geen nieuwe meubels aan te schaffen, waardoor je ook nog eens geld bespaart. Bovendien ben je dan ook goed bezig voor het milieu.

Bij een shabby chic interieur is het echt de bedoeling is om een harmonie te creëren tussen moderne elementen en ruwe, vintage en romantische spullen. Het hoeft dus niet zo moeilijk te zijn!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *