Wonen

Een buitenbar voor je huis maken

Je kunt je achtertuin omtoveren tot een bestemming met een buitenbar – of het nu onderdeel is van een complete keuken of een op zichzelf staande functie. Je kunt het zo simpel of uitgebreid maken als je zelf wilt. Vaak zijn buitenbars gemaakt van gerecyclede materialen zoals pallets en vaten, maar andere zijn op maat gemaakte keukens ontworpen door een thuiskok. De bar, die soms aan een binnenkeuken is bevestigd en toegankelijk is via een doorgangsvenster, is een smal aanrecht. Mangrotten, uitgaanscentra of rustige plekken om te ontsnappen kunnen ook worden gecreëerd door schuren en speelhuisjes een nieuwe bestemming te geven. De sleutel is om te winkelen voor het beste tuinmeubilair zoals een barkruk buiten om je barthema te benadrukken. Een bar kan worden omschreven als een buitenbar, een pubschuur, een thuisbar, een buitencafé of als de speciale naam van de eigenaar. Ze zijn overal te vinden in achtertuinen en buitenruimtes. Maak vandaag nog je eigen buitenbar.

Plan je barlay-out

Je buitenbar heeft een indeling nodig. Bedenk hoe de zon beweegt in je buitenruimte. Wat is het beste uitzicht voor je bar? Zijn er structuren, tuinzones of schaduwen die je kunt gebruiken? Vergeet niet na te denken over het gebruik van de bar. Hoe kunnen gasten zich het beste door de bar bewegen? Je moet de bar zo ontwerpen dat hij gemakkelijk heen en weer kan reizen vanuit de keuken, voor het geval je ook eten en maaltijden voor je familie en vrienden wil serveren. Meer nadenken over organisch gebruik van de ruimte zal resulteren in een meer ontspannende bar! Ga naar Strcollectieshop.nl en zoek naar de juiste tuinmeubelen.

Blijf bij een bar-thema

De materiaalkeuze wordt sterk beïnvloed door het thema van je bar in de achtertuin. Kust- of rustieke barthema’s passen goed bij hout, terwijl barthema’s in resortstijl of art-decostijl baat zouden hebben bij gesmolten baksteen, windblokken en voorzien van tegels. Metalen afwerkingen met gepolijste afwerkingen zorgen voor een strakke, moderne uitstraling, terwijl die met verweerde of hergebruikte afwerkingen een authentieke industriële look geven. Overweeg om texturen en materialen te mixen voor een uniek barontwerp als je er niet één kunt kiezen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *