Gezondheid

E-learnings voor de zorg die je gevolgd moet hebben

Van jou als zorgprofessional wordt verwacht dat je bij de tijd blijft en meebeweegt met veranderingen. Dat je de nieuwste richtlijnen kent, rond wet- en regelgeving, en op medisch gebied. En dat je die kan uitvoeren op je werk.

Hoe pak je dat eenvoudig en tijdsparend aan? Simpel, met e-learning!

Hieronder onze top 3 e-learnings die je gevolgd móet hebben zodat je de laatste updates kent en optimale zorg kan leveren aan je zorgvragers.

1. De e-learning Wet zorg en dwang

De Wet zorg en dwang vervangt per 1 januari 2020 de wet BOPZ. En dat betekent flinke veranderingen in terminologie en uitvoeringspraktijk: nieuwe termen, nieuw stappenplan, nieuwe aanpak. Maar waar moet jij precies van op de hoogte zijn?

In onze e-learning Wet zorg en dwang komen alle verschillende onderdelen van de wet aan bod. Stapsgewijs nemen we je mee in de verschillende begrippen en leer je wanneer en hoe je de Wet zorg en dwang  toepast. Door de vele praktijkvoorbeelden en casuïstiek gaat de wet leven en wordt de pittige stof toepasbaar.

2. E-learningpakket Basiszorg

Basiszorg gaat over handelingen als wassen en aankleden, maar ook over intieme en persoonlijke handelingen zoals scheren of helpen bij toiletgang. Het klinkt als eenvoudig en vanzelfsprekend werk, maar het zijn wel handelingen waarvan iedere zorgvrager andere wensen en behoeften heeft. Dat vraagt om kennis over hoe om te gaan met nabijheid en hoe je eigen regie in de praktijk brengt.

En omdat basiszorg intiem is en jij vaak aan het bed van de zorgvrager zorg verleent, is dit een geschikt zorgmoment om te signaleren. Maar op welke aandachtspunten let je dan? Hoe herken je achteruitgang? Wat zijn de laatste richtlijnen?

In het e-learningpakket Basiszorg 5x een fijne opfriscursus over de ADL-handelingen. Het pakket bestaat uit Aankleden, Wassen & douchen, Mondzorg, Toiletgang en Aankleden.

3. E-learningpakket Omgaan met ziekte

De ouderenzorg wordt almaar complexer. Zorgvragers worden ouder en kwetsbaarder, beleid is erop gericht dat mensen langer thuisblijven en familie en zorgvrager verwachten steeds meer ondersteuning en aandacht vanuit de zorgverlening. Dat vraagt om kennis en inzicht over de ziekte van jou als zorgprofesionals.

Gelukkig is er ook steeds meer kennis over bepaalde ziektes en de begeleiding daarbij.

In onze e-learning hebben we alle nodige theorie voor je vertaald naar praktisch handelen. De cursus zit vol met concrete tips en handvaten die direct bruikbaar zijn voor in de praktijk. Zo kun jij gelijk aan de slag kunt met de stof en kan je de zorg aanpassen aan de ziekte van de zorgvrager om betere zorg te verlenen.

In het e-learningpakket Omgaan met ziekte 6 modules over de meest voorkomende ziektes bij ouderen. Het pakket bestaat uit Omgaan met dementie, hartfalen, COPD, CVA, MS en Parkinson.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *