Dit moet je weten over afvallen
Gezondheid

Dit moet je weten over afvallen

Afvallen is iets wat veel dames graag zouden willen. Afvallen met koolhydraatarme recepten zijn een populair voorbeeld van diëten die door veel mensen worden geprobeerd. Dit kunnen hele behulpzame middelen zijn als je normaal te veel koolhydraten eet. Maar er zijn een hoop andere kleine dingen die je kunt doen die misschien veel nuttiger zijn.

Het draait om duurzaamheid

Een van de belangrijkste aspecten van afvallen is dat je duurzame veranderingen moet maken. Als je een dieet kiest wat je niet vol kunt houden, zul je misstappen maken en daar enorm van balen. Maar dat komt niet door jou. Dat komt doordat het dieet niet duurzaam is. De verandering is te groot of het dieet te onrealistisch om dit duurzaam vol te houden. Je kunt daarom beter kleine veranderingen maken die je op de lange termijn vol kunt houden. Je valt hiermee misschien niet mega snel af, maar het is beter vol te houden, waardoor je op een gezond tempo kunt afvallen en je het ook goed vol kunt houden. Dan kun je echt stoppen met jezelf steeds op je kop geven als een dieet mislukt.

Drink veel water

Een van dit soort aanpassingen heeft alles te maken met drinken. Wanneer je gewend bent om veel frisdrank en sap te drinken is dit een verandering waar je veel aan kunt hebben. Laat de fris en sap even staan en begin altijd met water of thee. Begin je dag met een groot glas water. Je lijf heeft dan net 8 uur geen vocht gehad, dit is voor iedereen een goed begin van de dag. Drinkwater of thee wanneer je dorst hebt. Door fris en sap (bijna) volledig te verwijderen uit je routine kun je een hoop afvallen en het is een redelijk gemakkelijke verandering die makkelijk vol te houden is. Heb je toch eens zin in fris? Drink dan eerst wat water om de dorst te lessen, dan kun je daarna wat fris of sap drinken, puur om even te genieten van de smaak, maar les er niet je dorst mee.

Pak de trap

Beweging blijft ook enorm belangrijk om af te vallen. Pak de trap in plaats van de lift en pak de fiets in plaats van de auto. Dit zijn maar kleine dingetjes, maar alles bij elkaar kom je ineens veel meer in beweging. Je hoeft echt niet elke dag naar de sportschool om genoeg te bewegen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *