Gezondheid

Denk aan het milieu; drie keer milieuvriendelijke opties!

Het klimaat is niet op zijn best momenteel, de aarde lijkt het steeds zwaarder te hebben en het milieu staat steeds hoger op de agenda en prioriteitenlijsten van de Nederlandse politiek; er moet écht iets gebeuren, veranderen, en snel ook! Gelukkig blijken steeds meer Nederlandse gezinnen de ernst van de situatie in te zien, en worden milieuvriendelijke keuzes sneller gemaakt dan eerst.

Toch blijkt dat nog niet iedere Nederlander de memo heeft begrepen. De ene milieuvriendelijke keuze is een stuk ingrijpender dan de ander, en een balans vinden in wat voor jou precies werkt kan daarom ook lastig zijn. Wil jij graag verandering brengen in jouw dagelijkse bezigheden, door deze milieuvriendelijker aan te pakken, maar weet je niet zo goed hoe? Lees dan snel met ons mee voor een aantal makkelijk-in-te-voeren tips!

Bewaar restjes
Om maar direct met de deur in huis te vallen; weggooien is zonde. Misschien gooien jij en je partner wel iedere dag de restjes in de kliko, omdat het ‘te weinig is om de volgende dag nog van te eten’. Toch is niets minder waar; als jullie elke dag een restje bewaren, kun je aan het eind van de week prima avondeten met allemaal verschillende soorten restjes! Wanneer je er dan toch voor kiest om de restjes te bewaren, zorg dan dat je niet naar de aluminiumfolie of vershoudfolie grijpt, maar kies voor vershoudbakjes (bijvoorbeeld van Mepal!); een milieuvriendelijke manier om de volgende dag gewoon te kunnen genieten van jouw heerlijk bereide maaltijd!

Herbruikbare drinkbekers
Als aanvulling op jouw milieuvriendelijke leven, is het een uitstekend idee om herbruikbare drinkbekers te introduceren in jouw dagelijkse leefstijl. Kies voor thermosbekers, of drinkflessen van roestvrij staal in plaats van kleine waterflesjes mee naar huis te slepen vanaf de supermarkt. Hiermee verminder je de hoeveelheid plastic afval en draag je dus je steentje bij aan het milieu! Daarnaast zijn herbruikbare flessen en bekers beschikbaar in verschillende stijlen, dus kan je er een uitzoeken die precies bij je past én scheelt het geld in je portemonnee wanneer je niet iedere dag een flesje water hoeft te kopen!

Groen moet je doen
Hoewel Nederland misschien niet het allerfijnste klimaat heeft om groenten en fruit in te verbouwen, is het zeker mogelijk om je eigen moestuintje aan te leggen en een deel van jouw avondeten op een zelfvoorzienende manier te genereren. Zo kan je bijvoorbeeld je eigen sla, radijsjes, courgettes, tomaten, paprika’s, spinazie en bietjes gemakkelijk zelf verbouwen. Ben je benieuwd welke groentes nog meer mogelijk zijn? Ga dan eens op onderzoek uit op Google of bij jouw plaatselijke boer, en doe inspiratie op voor jouw eigen zelfvoorzienende leven!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *