Geen categorie

De voordelen van je baby dragen in een draagzak

Wil jij je kindje na de geboorte lekker knus bij je houden? Je kan dan gebruik maken van een draagzak. Er zijn allerlei verschillende soorten draagzakken op de markt. Bijvoorbeeld een tula of een Boba. Ben jij benieuwd naar de verschillende voordelen van draagzakken lees dan vooral even verder. Hieronder staan namelijk 3 voordelen van het dragen van een draagzak.

Voordeel 1: gevoel van veiligheid voor je baby

Het eerste voordeel van zo’n draagzak is dat het een heel veilig gevoel is voor je baby. In de baarmoeder zit je baby heerlijk warm, veilig en zonder prikkels. Als je baby in de buitenwereld komt is het best even wennen aan al deze nieuwe dingen. In de draagzak zit je baby heerlijk tegen je aan en voelt die zich echt veilig.

Voordeel 2: zorgt voor een goede houding van de baby

Een ander voordeel is dat een draagzak zorgt voor een goede houding van de baby. Zeker als je een goede draagzak koopt zoals een tula. Een goede houding van de baby is heel belangrijk. Zorg ook dat de draagzak goed het hoofdje ondersteund en dat je baby niet te veel onderuit zakt als die wil gaan slapen. Ook moet de draagzak comfortabel voor jezelf zitten. Zorg dus dat je de verschillende draagzakken goed met elkaar vergelijkt.

Voordeel 3: goed voor de band tussen jou en je kind

Het laatste voordeel is dat het dragen van je baby in een draagzak goed is voor de hechting. Dit geldt natuurlijk ook voor je partner. Als je veel je baby dicht bij je draagt dan wordt er veel van het knuffelhormoon aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat de hechting tussen jou en je kind heel goed wordt. Hoe meer je lichamelijk contact hebt met je baby hoe meer er van dit hormoon wordt aangemaakt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.