Geen categorie

De meest bekende soorten leer voor je eetkamerstoel

Ben je eindeloos aan het zoeken naar eetkamerstoelen van leer en ben je nog steeds aan het twijfelen tussen wat voor soort leer je wilt of vertrouw je de aanbieder niet? In dit blog leg ik je uit welke top 5 leersoorten het vaakst worden gebruikt voor leren eetkamerstoelen:

Volkoren Leer

Dit is het leer van de hoogste kwaliteit dat bestaat uit dierenhuid die net onder het haar wordt gevonden. De toplaag is opgebouwd uit een zeer strak nerfpatroon dat de neiging heeft om verticaal te lopen, waardoor het extra sterk, slijtvast en vochtbestendig is. Bij het oogsten van volnerfleer wordt de bovenste laag van de huid afgeschraapt, wat betekent dat er vaak kleine onvolkomenheden zijn waar het dier is gesneden of getekend. Voor de echte leerkenner dragen deze eigenaardigheden alleen maar bij aan de allure van dit dure en wat schaarse materiaal.

Top graan Leer

Dit verwijst naar de laag net onder volnerfleer en wordt beschouwd als de op één na beste in kwaliteit. De bovenste nerf is in wezen gesplitst van de bovenste volnerflaag, wat helpt om sommige leersoorten van de vlekken te verwijderen. Het leer wordt vervolgens geschuurd en behandeld om een ​​glad oppervlak te creëren. Hoewel sommigen misschien de voorkeur geven aan het uiterlijk van leer van topkwaliteit, verzwakt het fabricageproces de vezels en resulteert in een minder duurzaam eindproduct.

Echt leder

Het derde niveau van leerkwaliteit is ook het meest populair. Dit is het materiaal dat u in de meeste winkels zult vinden, omdat het een meer betaalbare optie biedt voor consumenten. Echt leer is wat overblijft nadat de bovenste lagen zijn verwijderd. Op dit punt in de huid beginnen de korrels meer horizontaal te lopen, waardoor een lossere korrel ontstaat. Nogmaals, dit valt direct samen met sterkte en duurzaamheid. Vaak wordt echt leer gespoten om op leer van hogere kwaliteit te lijken, maar laat je niet misleiden.

Suede leer

Op dit punt vraag je je misschien af ​​waar suède in dit alles valt. Suède is gewoon de ruwe vorm van echt leer voordat het opnieuw is opgedoken. Hoewel suède als duurzamer wordt beschouwd dan veel stoffen is het niet zo goed bestand tegen stress en hogere kwaliteit afgewerkt leer. In wezen koopt u een pluizige vorm van echt leer, dus u kunt dezelfde voor- en nadelen verwachten van dit materiaal van mindere kwaliteit.

Gebonden leer

Kortom, gebonden leer is de onderkant van het vat. Fabrikanten verzamelen leerkrullen en stof en drukken ze samen om een ​​goedkoop, leerachtig materiaal te vormen dat eenvoudig niet bestand is tegen veel slijtage. Bovendien kan gebonden leer sommige van de chemicaliën die worden gebruikt om de materialen aan elkaar te hechten, zelfs “uitzweten”. U kunt waarschijnlijk beter stof kopen dan een stoel bekleed met gebonden leer.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *