Gezondheid Reizen

De juiste mate van zonbescherming

Lekker in de zon zitten is alles wat je nodig hebt om gelukkig te zijn. Het is ook goed voor je mentale en fysiek gezondheid. Dat neemt niet weg dat je wel ook moet opletten dat je het wel op een gezonde manier aanpakt. Daarom gebruik je zonnebrand factor 30. Dit is een goede manier om te zorgen dat je ook echt geen grote schade oploopt door een overmatige blootstelling aan uv-stralen. Je kan ook andere dingen doen. 

Wat meer gebruikmaken van de schaduw 

Het is slim om meer gebruik te maken van de schaduw. Het is in ieder geval belangrijk om naast de zonnebrand van Australian Gold ook niet te lang in de zon te blijven. Zelfs met een goede bescherming van een goede factor kan te veel zonlicht namelijk nog altijd wat met je huid doen. Daarom zoek je zeker op de piek ook de schaduw op. Dit geeft je de zekerheid dat je wel lekker buiten kan zijn en van de frisse lucht kan genieten, maar dat je niet bang hoeft te zijn dat je schade oploopt omdat de stralen je huid aantasten. 

Beschermende middelen dragen 

Wil je toch even een wandeling maken en heb je je ingesmeerd met factor 30? Dan kijk je ook naar de andere mogelijkheden die je nog over hebt. De zonnebril lijkt dan in ieder geval een duidelijke inkopper. Daarmee geef je jouw ogen de bescherming tegen zonlicht, die de zonnebrand jouw huid geeft. Het is daarnaast ook slim om bijvoorbeeld een hoed of pet te dragen. Daarmee kan je namelijk zorgen dat je ook een zonnesteek en dergelijke kan voorkomen. Wanneer jouw hoofd ook goed beschermd is tegen de zon, is dat alleen maar verstandig. Met een goede klep of rand bescherm je bovendien je gezicht nog meer. Dit is belangrijk. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.