Geen categorie

DE 7 BESTE WIJNSTREKEN TER WERELD!

1. Bordeaux – Frankrijk

U kunt deze prachtige historische stad niet verlaten zonder een wijnproeverij. Bordeaux is een van de belangrijkste wijngebieden ter wereld en beroemd om zijn bijzondere wijnen. Vooral de witte wijn en rosé uit deze regio is wereldberoemd.

2. Toscane – Italië

Toscane is een van mijn favoriete regio’s in Italië, niet alleen vanwege de uitstekende wijn, maar het is wel een groot deel van de reden! Dit gebied staat bekend om de hoge kwaliteit van de Chianti, een rode wijn. Ze houden er nog steeds van om de druiven met hun voeten hier te stampen, op de ouderwetse manier dus. Dat is geweldig!

3. Champagne – Frankrijk

Dit gebied in Frankrijk is wereldberoemd vanwege zijn wijn en champagne. Deze regio produceert enkele van de beste champagnes ter wereld! Alleen champagne die in deze streek wordt verbouwd mag zich echt champagne noemen. Dit gebied heeft veel leuke dingen te bieden, zoals slapen in een boomhut, een ballonvaart maken, het historische stadje Reims bezoeken & natuurlijk, een hoop champagne!

4. La Rioja – Spanje

Dicht bij de grens met Frankrijk en aan de voet van de Pyreneeën vindt u La Rioja: het Toscane van Spanje. Met meer dan 500 wijnmakerijen en uitzonderlijke wijnen van hoge kwaliteit is dit de belangrijkste wijnstreek van Spanje.

5. Napa Valley & Sanoma – Californië, VS

Met 4 miljoen bezoekers per jaar mag deze beroemde wijnstreek niet ontbreken op de lijst. Met meer dan 450 wijnmakerijen en exclusieve hotels in de omgeving voelt deze regio een beetje ‘upper class’ aan. Maar ook al is uw budget niet gigantisch is, is dit gebied zeker het bezoeken waard.

6. De Marlborough-regio – Nieuw-Zeeland

Deze regio in Nieuw-Zeeland is wereldberoemd vanwege zijn heerlijke sauvignon blanc. De wijn is hier van zulke goede kwaliteit vanwege het goede klimaat met veel zonneschijn en weinig neerslag. Het aantal hectare wijnbouw is in de afgelopen 5 jaar verdubbeld in Marlborough.

7. Kaapstad – Zuid-Afrika

Extreem vruchtbare gronden en een ideaal klimaat maken dit gebied perfect voor wijnmakerijen. Enkele van de heerlijkste wijnen ter wereld worden hier geproduceerd. Daarom verdient Kaapstad een plekje op de lijst van beste wijngebieden ter wereld!

Als je zelf wilt ervaren welke wijnstreek de beste wijnen voortbrengt, ga dan naar budgetwijnen.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *