Gezondheid Sporten

De 5 beste manieren om gemakkelijk af te vallen

Veel vrouwen kennen het, die laatste paar kilo’s die er niet af komen. Vetarm, caloriearm, eiwitrijk dieet, je hebt ze allemaal geprobeerd. En toch val je uiteindelijk weer terug in je oude eetpatroon, tot je eigen teleurstelling. Maar niet getreurd! Met de 5 onderstaande manieren zorg jij ervoor dat je dat laatste gewicht kwijtraakt, zonder een streng dieet.

1: Ga op onderzoek uit

Er zijn talloze middeltjes op de markt om te helpen met afvallen. Voor de een werken afslankdruppels wel, de ander heeft meer aan een sapkuur. Probeer wat uit! Of ga langs bij een diëtist, zij hebben alle kennis om voor jou de juiste oplossing te vinden.

2: Intermittent fasting

Veel diëten zijn gefocust op wat je eet, intermittent fasting focust op wanneer je eet. Je deelt je dag in een periode van vasten (vaak 16 uur) en een periode van eten (vaak 8 uur). Je kan het inplannen zoals dat voor jou goed uitkomt en neemt door het vasten minder calorieën in. 

3: Eten kan niet als je het niet koopt

Dit is vrij voor de hand liggend, maar als je geen ongezond eten hebt kan je het ook niet eten. Stop met het kopen van ongezonde snacks en ruil ze in voor gezonde alternatieven!

4: Vindt een vorm van beweging

Beweging en afvallen gaan hand in hand. Met alleen het aanpassen van je eetpatroon zal je merken dat het een stuk langer duurt. Daag jezelf uit om elke dag 10.000 stappen zetten, wandelen is namelijk super goed voor vetverbranding!

5: Luister naar je lichaam

Mensen hebben vaak de neiging om te veel te eten, ook wanneer we al vol zitten. Er zit wat vertraging tussen de aankomst van voedsel in de maag en het ‘ik zit vol’ signaal. Probeer daarom langzamer te eten. Je zult merken dat je minder eet, maar ook dat je na het eten lekkerder in je vel zit.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *