Sporten

De 5 beste fitness items voor vrouwen die thuis fit willen worden

Is de sportschool niet jouw ding, maar wil je toch werken aan je lichamelijke gezondheid? Met het uitgebreide aanbod aan at-home fitness materialen en het internet is het nog nooit zo makkelijk geweest om fit te worden vanuit huis. Hieronder staan de 5 beste fitness items die jij nodig hebt om dit voor elkaar te krijgen!

1. Gewichten

Het kweken van spiermassa is niet slechts weggelegd voor de brede bodybuilders in de sportschool. Krachttraining heeft niet alleen effect op de spieren, maar ook je botten en je pezen. Tegenwoordig heb je gewichten in alle vormen en maten, je kan bijvoorbeeld een fitness hoelahoep kopen met gewicht om je buik- en rugspieren te trainen.

2. Elastiek

Elastieken zijn ideaal voor at-home work-outs. Ze nemen geen ruimte in, maar kunnen wel zorgen voor een intensieve work-out. Je kan ze gebruiken als alternatief op krachttraining met gewichten en op veel sites van winkels als Matchu Sports zijn verschillende oefeningen te vinden.

3. Yoga mat

Sit-ups, leg raises en andere soorten oefeningen worden vaak liggend gedaan. Maar een harde vloer is wellicht niet zo comfortabel. Een yoga/fitness mat is een goedkope aankoop, maar maakt het doen van fitness oefeningen een stuk dragelijker.

4. Cross-trainer

Een cross-trainer klinkt misschien als een enorme aankoop, maar dit valt echt mee! Op marktplaats zijn ze al te krijgen vanaf twintig euro. Door elke dag twintig tot dertig minuten op je cross-trainer te springen krijg jij zo je cardio training. En je kan ondertussen je favoriete Netflix serie kijken.

5. YouTube

Als laatste hebben we YouTube, de site waar je ongetwijfeld al bekend mee bent. Het staat vol met work-outs voor beginners en ervaren sporters. Leg je nieuwe yoga mat klaar, pak je elastiek en druk op play! Je hoeft je geen zorgen te maken over je kleding of je haar en als je klaar bent sta je binnen twee minuten onder de douche. Makkelijk toch?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *