Geen categorie

Cortenstaal, een grote trend maar zijn er ook nadelen?

Cortenstaal, het welbekende corrosieresistente staal dat uniek is in zijn moderne industriële look. Cortenstaal heeft veel nadelen maar er zijn ook zeker nadelen aan het materiaal. In dit blog neem ik je mee in de wereld van Cortenstaal en leer je welke voor en nadelen er zijn bij het gebruik van dit materiaal.

Duurzaam

Cortenstaal is erg duurzaam, de reden hiervoor is omdat het staal een beschermende roestlaag heeft. Door deze beschermende laag is het materiaal maar liefst 10x zo sterk als normaal staal. De beschermende roestlaag beschermd het staal van de meest extreme weersomstandigheden. Met deze redenen heeft Cortenstaal lange levensduur en wordt gezien als een van de meest duurzame staallegeringen.

Look and feel

Cortenstaal staat bekend om zijn unieke look. De roestige look wordt met deze vaak gebruikt voor restaurants of woningen die een moderne industriële look willen uitstralen. De trend rondom industriële materialen heeft ervoor gezorgd dat Cortenstaal een van de meest populaire stalen is van dit moment. Het verkleuringsproces van Cortenstaal duurt doorgaans ongeveer 6 jaar. Dit betekend dat je er rekening mee kan houden wanneer je Cortenstaal koopt dat de kleur na een aantal jaar lichtelijk kan veranderen.

Roestplekken

Wanneer de Cortentstaal aan het begin staat van het verkleuringsproces kan Cortenstaal zorgen voor roestplekken. De reden hiervoor is omdat het rostwater op een ander materiaal kan komen. Hierdoor kunnen er bijvoorbeeld roestplekken komen op stenen in de tuin. Probeer dit te voorkomen door het simpel af te dekken met bijvoorbeeld grind. Mochten er toch roestplekken ontstaan, gebruik dan een roestoplosser om

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *