Koken

Aziatisch eten; simpel en lekker

Iedereen kent natuurlijk Aziatisch eten wel. Het is erg lekker en vaak simpel om te maken. Hieronder staan een aantal gerechten ter inspiratie voor vanavond of morgen.

Mozzarellasticks

Dit is niet écht een gerecht, maar meer als hapje op tafel bij een verjaardag of met Moederdag bijvoorbeeld. Je hebt hiervoor nodig; mozzarella, bloem, peper en zout, eieren, panko, knoflookpoeder, olie, bakpapier. Hiervoor snijd je eerst de mozzarella in stukjes van ongeveer 2 cm. Laat ze even uitlekken en haal de mozzarella dan door de bloem heen, vervolgens door het ei en tot slot door de panko. Vries ze even in en bak ze vervolgens 4 à 5 minuten in de olie. Serveer ze met een lekker dipsausje en je hebt een super lekkere snack voor op tafel en ook nog eens vegetarisch!

Zuurkool

Ik hoor je denken; wat heeft zuurkool met Aziatisch eten te maken. Nou, de Koreaanse versie van zuurkool is namelijk; kimchi. Het is een soort kool in een pittig sausje. Het is ook te verkrijgen in de supermarkt. Er valt super veel te maken van kimchi. Zo heb je bijvoorbeeld gebakken rijst met kimchi. Hiervoor heb je kimchi nodig, spekblokjes, gochujang, sojasaus, rijst, boter en eieren. Hoe ga je te werk? Allereerst laat je de kimchi uitlekken. Je moet het vocht opvangen, want die heb je nog nodig. Dan moet je het vocht mengen met gochujang en sojasaus. Daarna de spekblokjes bakken in een pan tot ze gekleurd zijn. Voeg de uitgelekte kimchi toe en laat dat een paar minuutjes meebakken. Voeg de rijst en de saus toe en zorg dan dat alles goed door elkaar wordt geroerd. Bak dan in een aparte pan de eieren. Verdeel het eten over de borden en leg de eieren erbovenop. Zo is jouw gerecht simpel, snel en lekker! Ook kimchi en gochujang zijn zowel in de winkel te verkrijgen, als online. Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *