Geen categorie

Afvallen voordat de zomervakantie begint

Het is weer die tijd van het jaar waarin iedereen een paar kilo kwijt wil. We willen ons klaar maken voor de zomer zodat we ons fijn voelen in ons bikini. Er zijn altijd een scala van zware diëten in de media, maar deze zijn onrealistisch en moeilijk vol te houden. Daarom hebben wij tips verzameld die écht nuttig zijn. Dus, leg je ben en jerry ijs weg, doe je schoenen aan en loop een rondje terwijl je dit artikel leest.

Eet “volumineus” om af te slanken

Het kiezen van “groot” en volumineus voedsel zoals fruit, groenten, soepen en salades zal je vullen zonder veel calorieën te eten. Deze voedingsmiddelen zijn gevuld met vezels en water, in tegenstelling tot “kleinere” voedingsmiddelen die vaak suikerrijk en calorierijk zijn.

Honger wordt eerder gestild door het aantal gram aan voedsel dat je eet, en niet per se door het aantal calorieën. Het eten van voedsel met een lage caloriedichtheid zal je dus helpen om sneller gewicht te verliezen.

Snack slim

Als je trek hebt in vetrijk of calorierijk voedsel, probeer dan een caloriearm voedsel te vinden dat daarbij past. Als je bijvoorbeeld trek hebt in chips, eet het dan met veel gezonde, verse salsa (die weinig calorieën bevat en je vult!)

Het goede nieuws is dat naarmate je lichaam meer gewend raakt aan het eten van voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen, je steeds minder naar deze suikers zult hunkeren. Dit is erg belangrijk voor gewichtsverlies op de lange termijn.

Pasta > pizza

Pizzadeeg is erg rijk aan calorieën, met bijna 1.400 calorieën per 500 gram. Dit is niet eens inclusief de kaas, tomatensaus of eventuele toppings. Pasta is een veel gezondheid bewustere keuze bij het eten van Italiaans voedsel.

Focus op de ademhaling

Wist je dat vetverlies meestal plaatsvindt via uitademing? Of je nu een HIIT-workout doet of een blokje omgaat, zorg ervoor dat je een beetje hijgt en puft om het vetverbrandingsproces op gang te brengen.

Verwarm je ontbijt

Havermout en andere warme gekookte granen bevatten slechts 1/5e van de calorieën van gedroogde granen. Bovendien zijn warme ontbijtgranen meer vullend en kan het een zeer voedzame manier zijn om de dag te beginnen. Een geweldige aanvulling op elke strategie voor gewichtsverlies.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *