De voordelen van kurkuma
Gezondheid

6 bewezen gezondheidsvoordelen van kurkuma supplementen

Door de geschiedenis heen hebben onze voorouders vertrouwd op talloze kruiden en specerijen, niet alleen om te koken, maar ook vanwege hun krachtige helende eigenschappen. Niet veel kruiden hebben de tand des tijds zo doorstaan ​​als kurkuma. Dit is misschien wel het best bestudeerde voedingssupplement in de moderne natuurgeneeskunde.

Kurkumawortelpoeder is afkomstig van de Curcuma longa-plant, een soort gember afkomstig uit Zuidoost-Azië. De curcuminoïden erin hebben een krachtige ontstekingsremmende en antioxiderende werking met een breed scala aan toepassingen en voordelen en zeer weinig bijwerkingen.

De beste kurkuma-supplementen hebben een combinatie van curcumine en zwarte peper (piperine) om de opname te verbeteren en de werkzaamheid te maximaliseren. Wij zijn wat dieper ingedoken op de voordelen en delen deze graag met je!

1) Helpt tegen artritis en gewrichtspijn

Een van de meest voorkomende toepassingen van kurkuma-extract is het bestrijden van het ongemak van gewrichtspijn en artritis. Ernstige artrotische symptomen zijn onder meer een beperkt bewegingsbereik, stijfheid van de gewrichten, overmatige zwelling en gebrek aan mobiliteit. Deze symptomen kunnen na verloop van tijd erger worden en permanente schade veroorzaken als ze niet worden behandeld.
Onderzoek toont aan dat curcumine veel van de ontstekingsmediatoren remt die verband houden met reumatoïde artritis, artritis psoriatica en de ontwikkeling van osteoartritis. Kurkuma vermindert consequent de symptomen van artritis en kan dienen als een uitstekende aanvullende behandeling voor gewrichtspijn.

2) Vermindert chronische ontstekingen

Ontsteking is het immuunsysteem van het lichaam dat reageert op irriterende stoffen of bedreigingen zijn vaak ontstoken plekken die opzwellen, rood worden of pijnlijk. Hoewel dit een gezonde en normale lichamelijke reactie is, gaat er in het immuunsysteem soms iets mis. Als een ontsteking chronisch wordt, kan dit tot aanzienlijke gezondheidsproblemen leiden.

Veel onderzoeken hebben de ontstekingsremmende eigenschappen van curcumine aangetoond. De antioxiderende werking van kurkuma helpt ook om oxidatieve stress te verminderen, een proces dat verband houdt met laaggradige ontstekingen.

3) Helpt bij het afvallen

Obesitas kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, zoals hoge bloeddruk, diabetes, hartaandoeningen, beroertes en andere aandoeningen.

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat curcumine stofwisselingsstoornissen ten goede komt door het metabolisme te helpen stabiliseren en het gewicht te beheersen. Kurkuma verhoogt de insulinegevoeligheid, reguleert het lipidenmetabolisme en richt zich op vet door meerdere processen te onderdrukken die verantwoordelijk zijn voor de groei van vetweefsel.

4) Verbetert de gezondheid van de huid

Onze huid is de allerbelangrijkste, buitenste beschermende laag van ons lichaam. De huid beschermt ons tegen schadelijke microben en reguleert onze interne lichaamstemperatuur. Soms kunnen er ongewenste huidaandoeningen ontstaan ​​die behandeling vereisen, zoals chronische acne, eczeem en psoriasis. Veel doe-het-zelvers gebruiken kurkumapoeder om gezichtsmaskers, pasta’s en andere actuele oplossingen te maken om de huid te genezen. Onderzoekers hebben bevestigd dat curcumine oxidatieve stress vermindert die gepaard gaat met inflammatoire huidaandoeningen. Kurkuma verbetert ook de collageensynthese en versnelt het weefselherstel aanzienlijk.

5) Natuurlijke bloedverdunner

Bloedstolsels ontstaan ​​wanneer bloedcellen, bloedplaatjes genaamd, naar een beschadigde plek gaan om het gewonde gebied te verstoppen. Dit is een normale lichaamsfunctie. Soms doen zich bepaalde gezondheidsproblemen voor die bloedverdunning vereisen om blokkades te voorkomen.

Curcuminesupplementen hebben onder bepaalde omstandigheden potentieel aangetoond als een anticoagulans (bloedverdunner) te werken. Kurkuma-extract beïnvloedt verschillende stadia van het stollingsproces, waaronder trombose (lokale bloedstolling) en hemostase (stoppen van de bloedstroom). Er moeten echter meer menselijke proeven worden gedaan om de werkzaamheid te bevestigen.

6) Helpt bij het bestrijden van ziekten en chronische aandoeningen

De krachtige antioxiderende eigenschappen kunnen een van de belangrijkste voordelen van kurkuma zijn. Curcumine heeft een aangeboren vermogen getoond om de werking van het immuunsysteem te versterken en te beschermen tegen ziekten door cel beschadiging door vrije radicalen direct te remmen en oxidatieve stress te verminderen.

Ben je ook overtuigd van de vele voordelen van kurkuma na het lezen van dit artikel? Kurkuma kopen kun je voordelig bij dekurkumaspecialist.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *