Fashion Nieuws

5 Verschillende manieren om je haar te krullen met een tool

Je ziet het tegenwoordig overal voorbij komen. Vrouwen met glanzende krullende lokken. Maar hoe maak je zelf dit soort mooie krullen? En welke tool gebruik je hier dan voor? In dit artikel leggen we een aantal populaire manieren uit om gemakkelijk zelf prachtige krullen te maken. 

Verschillende soorten tools om je haar te krullen

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende tools waarmee je je haar kunt krullen. Hierbij kun je denken aan een föhn, een föhnborstel, een curling wand, een golventang en een krultang. Al deze tools worden gebruikt om krullen te maken, maar werken net even anders of geven een verschillend resultaat. Alle tools die in dit artikel worden besproken, gebruiken hitte om de krullen te creëren. Gebruik altijd hitte beschermende producten zodat het haar niet beschadigt.

1.Krullen maken met een krultang

De klassieke krultang is misschien wel de meest gebruikte tool voor het maken van krullen. Je kunt met een professionele krultang strakke pijpenkrullen maken maar ook weelderige beachy krullen creëren. Je laat de krultang heet worden, draait een pluk haar om de staaf van de krultang en laat dit enkele seconden zitten. 

Verdeel het haar in verschillende secties. Zet de secties haar waar je nog niet aan toe bent, vast met een knip of speldjes. Begin altijd aan de achterkant van het hoofd en onderaan het kapsel. Je kunt de krullen per sectie dezelfde kant op krullen of dit om en om afwisselen. Wij raden aan om de plukken haar rond het gezicht altijd met de krultang van het gezicht af te krullen. Borstel het haar achteraf met een borstel of je vingers door voor wat lossere krullen. 

2.Krullen met een föhnborstel

De föhnborstel is de afgelopen jaren steeds populairder geworden onder zowel professionals als “amateurs”. Je zou het kunnen zien als de vervanging van de “ouderwetse” föhn + borstel. Een föhnborstel is namelijk rond- of ovaalvormig en werkt op elektriciteit. Door de borstel wordt warme lucht geblazen waardoor het haar gemakkelijk in model raakt. Met een föhnborstel creëer je gemakkelijk volume met prachtige slagen.

Om volume te creëren, zet je de föhnborstel onder het haar en borstel je het als het ware omhoog. Zo ontstaat er een bolling “onder” het haar. Daarnaast kun je ervoor kiezen om het haar volledig om de borstel te wikkelen zodat er ook nog slag ontstaat. Wees hiermee wel voorzichtig zodat het haar niet verstrikt raakt in de borstel. Föhn de voorste lokken van het haar van het gezicht af voor een volumineuze look! 

3.Een hoofd vol krullen met een curling wand

Het woord ‘curling wand’ is een Engelse term. Letterlijk vertaald betekent het “krul toverstok”. Deze tool heeft zijn naam te danken aan zijn vorm (en misschien wel het magische resultaat😉 ). Deze soort krultang is vergelijkbaar met de klassieke variant maar heeft geen klepje. We raden aan om bij het gebruik van een curling wand een hitte bestendige handschoen te gebruiken. 

Borstel het haar goed door en wacht tot de curling wand volledig is opgewarmd. Werk met kleine plukjes haar. Pak een pluk haar en wikkel deze (terwijl je de handschoen aan hebt) om de curling wand heen. Hou het plukje haar een paar seconden om de wand en wikkel de lok af. Zet de krul eventueel vast met een clipje om de krul te laten afkoelen en zo strak mogelijke vorm te behouden. Curling wands zijn er in allerlei formaten en diktes. Hoe smaller de wand is, hoe strakker en kleiner de krul wordt.

4.Beachy krullen met een golventang

Een golventang is gemaakt om slag in het haar te creëren. Met deze tang kun je geen pijpenkrullen maken, maar wel weelderige beachy waves. Een golventang heeft een specifieke vorm waardoor er een slag in het haar ontstaat door de lokken er doorheen te halen. Afhankelijk van de tang haal je het haar door de tang heen of klem je enkel het haar in de tang. Begin altijd onderaan en werk door naar voren. 

Het resultaat van de tang is dus golvend haar en geen krullen, vandaar ook de naam “golventang”. Koop je styling tools altijd bij een professionele partij zoals bijvoorbeeld bij Kappersshop. Zo weet je zeker dat je producten van hoge kwaliteit gebruikt. Ook kun je hier producten kopen die het haar beschermt tegen hitte zoals heat protection spray.

5.Krullen zetten met een stijltang?

Het is wellicht een ongebruikelijk idee maar zelfs met een stijltang kun je krullen maken in je haar. We raden aan om een tool te gebruiken die ontworpen is om daadwerkelijk krullen te maken. Maar stel je voor je hebt die tools niet in huis of je kan bijvoorbeeld maar één tool meenemen op vakantie, dan is dit een goed alternatief! 

Verdeel het haar wederom in een aantal secties. Borstel iedere sectie door voordat je het gaat krullen. Pak een pluk haar en doe dit tussen de stijltang. Begin bovenaan de pluk (dichtbij het hoofd) en draai de stijltang rond zodat de pluk haar om de stijltang zit. Beweeg de stijltang naar beneden zodat de pluk haar door de stijltang gaat. Er ontstaat op deze manier een krul! 

We hopen dat je inspiratie hebt gekregen voor het maken van krullen door middel van verschillende tools. Deze tools kunnen je haar beschadigen. Zorg er daarom voor dat je ze goed verzorgt. Wil jij weten met welke producten jij je haar het beste kunt verzorgen, klik dan hier! We zijn benieuwd naar jouw favoriete tool voor het maken van krullen! 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.