Gezondheid Koken

3x de beste natuurlijke babyhapjes

Je wilt natuurlijk dat jouw baby het beste krijgt, ook op het gebied van voeding. En wanneer je jouw kindje liever geen kant-en-klare potjes geeft, kun je er altijd voor kiezen om je eigen hapjes te maken. Zelf baby hapjes maken: wat zijn makkelijke en vooral gezonde hapjes die je voor jouw baby kunt maken? Hier vind je 3 voorbeelden van gezonde recepten voor de lekkerste babyhapjes.

1: Doperwten, wortel en zoete aardappel

Doperwten zijn het ideale ingrediënt voor een babyhapje. Erwten zijn gezond en goed betaalbaar, en daarnaast vinden veel baby’s de maak van doperwten ook lekker. Je kunt verschillende kanten op met doperwten. Je kunt een puree maken van de erwten, maar je kunt het ook combineren met wortel en zoete aardappel. Kook de groenten en voeg alles bij elkaar: daarna kun je het met de staafmixer tot een puree maken. Je kunt nog wat water toevoegen om het wat dunner te maken. Een keer iets anders? Probeer dan doperwten met rijst en kip.

2: Pompoen als hoofdingrediënt

Pompoen is niet voor niets een bekende powerfood. Het zit boordevol vitaminen en mineralen: precies wat jouw baby nodig heeft om gezond op te groeien. En omdat je pompoen met heel veel andere voeding kunt combineren, is het goed mogelijk om jouw babyhapje zelf te maken. Kies voor pompoen met appel, of zorgt voor een heerlijke avondmaaltijd met pompoen en kip. Ook lekker voor je baby: pompoen, wortel en bietjes. Met de staafmixer maak je er een lekker hapje van. Op doemaarnatuurlijk.nl vind je nog veel meer lekkere recepten voor zelfgemaakte babyhapjes!

3: Kikkererwten voor een voedzaam gerecht

Kikkererwten zijn enorm voedzaam en worden vandaag de dag dan ook veel gebruikt als vleesvervangers in vegetarische en vegan maaltijden. Combineer kikkererwten met spinazie en zoete aardappel, of met wortel en appel om jouw baby een heerlijk gezond gerecht voor te schotelen. Met behulp van een staafmixer of blender zet je de lekkerste hapjes met kikkererwten op tafel!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *